Jdi na obsah Jdi na menu
 


Egypt Marsa Alam - přílet

12. 1. 2021

Nejlepší rozhodnutí tohoto roku bylo odjet… do Egypta… i když vlastně odjet kamkoliv. V mém případě to bylo, ale do Egypta. O Egyptě jsem mluvila už dlouho, ale samotné se mi jet nechtělo.  Loni jsem se nikam nepodívala, nestihla jsem to ani v létě, kdy tam možnost ještě jakžtakž byla. Jenže doba covidová trvá už tak dlouho, že jsem měla nutkání zmizet a nechat to všechno šílenství aspoň na chvíli za sebou. A vzhledem k tomu, že u nás je to teď ve stavu nejhorším co může být, po logice věci to znamená, že všude jinde je buď stejně blbě a nebo lépe, takže proč nejet. :-D

Takhle těsně po Novém roce vycházel Egypt levně.

Dokonce levnějš než Chorvatsko před 2ma lety. :-D

A tak 2.1.ráno sedím s Kačkou na letišti. Do Egypta bylo třeba nechat se otestovat, naštěstí Fischer a Exim tours jsou schopný to zařídit a vy tak platíte místo plný ceny jen 990,- za jeden test + připojištění (tuším, že to bylo kolem 2000,-), kdyby náhodou výsledek testu neklapl dle očekávání.   Testovat jsme se nechaly den předem na letišti, nechtěla jsem balit dřív, než budu mít v ruce potvrzení, že je vše ok,ale dá se testovat i v den odletu, ale je třeba se dostavit na test 4h před odletem.

Nevím jestli je to standard nebo se díky covidu snaží ušetřit, ale let do našeho Marsa Alam byl přes Hurghadu. V reálu to znamená, že místo 5ti hodinovýho letu, strávíte na cestě v podstatě celý den.

Je to trochu šílenství, protože v Hurghadě vystoupí ty co tam mají zájezd, zároveň si nastoupí ty co už chtějí letět domu, spolu s námi doletí do Marsa Alam, kde si vystoupíme my a zároveň přístoupí ti co končí zájezd v Marsa Alam a teprve pak se letí do Prahy. No na to,že jsme odletáli z Prahy v 8:30 a čistý let do Marsa Alam trvá cca 5h, jsme před hotelem vystupovali až za tmy po 18h.

V Čechách, po vás test nikdo vidět nechce. V Egyptě je to ovšem jiná. Než vás vůbec nechají vystoupit z letadla, chtějí vidět test, který nesmí být starší než 72h. Vystoupíte z letadla, tam stojí týpek a v ruce má dezinfekci, kterou povinně každý dostane rovnou na ruce.  Autobusem vás převezou do haly, tam znova předkládáte test a vyplněný čestný prohlášení, že nemáte ani kašlíček ani rýmičku, následně ho ukazujete ještě asi 3x. Vyzvednete zavazadla, která mezitím byla postříkána dezinfekcí. Než nastoupíte do autobusu s delegátem znova se ptá, jestli mají všichni test. (Pozor Egypťani trvají na tom, aby test byl vytištěn, v době elektronické neberou variantu, testu v mobilu).

Po převozu do hotelu, vystoupíte, znova desinfekce a následně znova desinfikování zavazadel.  No a pak už se konečně dostanete do pokoje a když na recepci necháte aspoň nějaký bakšiš může se váš pokoj pyšnit i výhledem na moře. J Za první den, toho člověk měl až až, takže jsme vyrazily rovnou na večeři a pak spát.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář