Jdi na obsah Jdi na menu
 


Egypt Marsa Alam - první dny

15. 1. 2021

Druhý den ráno , zajdeme na snídani, lehce prozkoumáme areál a valíme na pláž. Areál je obrovský a lidí je tu pomálu. Krize se nevyhnula ani Egyptu. Z 50 hotelů v Marsa Alam jich je otevřených 9. Lidi jsou bez práce od března, stejně jako u nás a doufají, že v dubnu už se pomalu turisti začnou vracet.Námi odhadovaná kapacita resortu je cca 3000 lidí, jestli nás tu bylo celkem do 200 tak si myslím, že to bylo hodně. Jediné místo kde se setkáte s větším počtem lidí je jídelna. My jsme chodily s Kačkou cca o půl hodiny dřív než byla oficiálně večeře a vyhnuly jsme se tak frontám a většímu množství lidí na jednom místě.

I v resortu se dodržují různá covidová opatření. Nošení masek není po hostech nijak vyžadováno, nicméně veškerý staff masky nosí. Před každým jídlem probíhá měření teploty a zapisování hodnot dle pokojů, na žádné jídlo není možnost sahat, veškeré jídlo je nám nandálo přítomným personálem. Ovoce a zelenina už je nakrájená a rozdělená přímo na talířky, přetažené folií, takže si stačí talíř vzít. Příbory jsou všechny zabalené a je u nich přibalená desinfekce.

Pláž je od hotelu vzdálená cca 8min, po vyzkoušení i 4min velmi rychlé chůze :-D Je možné se na ní dopravit vláčkem, který jezdí každých 20min, my jsme ale většinou chodily pěšky, případně jsme se svezly cestou večer z pláže.

Hilton má jednu výhodu (pokud pominu, že samotnou výhodou může být pro někoho jen to, že je to prostě Hilton) a to, že je postaven v zátoce, tzn.když už fouká, tak nefouká nepříjemně a v blízkosti jsou korály, takže nemusíte utrácet 55E za výlet na korály. Část pláže, která patří přímo Hiltnu, je ve skrze pouze na opalování případně smočení chodidel. Cca 1m od břehu začínají korály, takže je zákaz v tomhle místě lézt do vody. Stačí ale popojít cca 300m vpravo na veřejnou část pláže, kde je provazy vyznačen vlez do vody. Z levé strany, jsou ohraničené lanem korály, tak aby nikdo pokud možno nelezl přímo do korálů ( na pláži, pobíhá párek snědých týpků, který vás popřípadě píšťalkou upozorní, že tam ne.) Z leva je to ohraničené, kvůli přijíždějícím člunům a potápěčům, který se tu vyskytují, protože přímo na pláži je potápěčská škola. Když se ovšem zuřivě držíte podél levé strany a plavete dostatečně daleko, tak krom potápěčů uvidíte i želvy. Vpravo jsou již zmíněné korály, který hrajou všema barvama , patvary a tvary až je to neuvěřitelný jak něco takovýho může příroda vymyslet. O barvách, proužcích, tečkách na rybách ani nemluvím. Korály jsou docela blízko a tak pokud se někde octnu přímo nad nima, omezuju veškerý pohyb na skoro nulu. Nerada bych do nějakýho kopla. Korálový útes je podmořský ekosystém. Většina korálů roste nejlépe v teplých, mělkých, slunečných vodách.  Zabírají méně než 0,1% plochy světového oceánu a přesto poskytují domov více jak 25% ze všech mořských druhů. Korálové útesy jsou křehké, z části jelikož jsou citlivé vůči stavu vody. Každý den strávím cca 1,5h tím, že jenom ležím na vodě a pozoruju ryby a korály, je to ten nejlepší relax na světě J Voda je sice studená, alespoň pro mě, ale mám neopren a s tím je to naprosto v pohodě.  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář